המודל ההוליסטי

מתווה

מוכר לאופק חדש ועוז לתמורה

קהל יעד

כלל בתי הספר של הרשת

אתר התכנית

מודל חינוך הוליסטי

על התכנית

המונח “הוליסטי” מקורו במילה האנגלית WHOLE שמשמעותה כולל, שלם, או מכיל בתוכו הכול. צורת המחשבה ההוליסטית היא גישה לחיים. הוליזם פירושו שהאדם ניתן להבנה רק אם מביאים בחשבון את כל מרכיביו, הוא בלתי ניתן להפרדה ולפיכך הוא תמיד אחראי למעשיו: “מעשה לעולם אינו תולדה של חלק מסוים מהאישיות” (אדלר).
 
המודל שם דגש על יישום עקרונות הפסיכולוגיה החיובית בהוויה הבית ספרית שעיסוקה העיקרי הוא להכיר, להדגיש ולפתח את הפן הבריא  והחיובי של החיים, להעצים ולטפח כישרונות אנושיים ותחומי חוזק מרכזיים, הטבועים באדם ולמצוא הדרכים לטיפוח כישרונות ועוצמות אלו בהבנה כי כל אדם פועל לחיפוש משמעות, יצירתיות וערכים. 
במודל החינוך ההוליסטי – מושם דגש על היכרות הוליסטית, פיתוח וטיפוח כל תלמיד בתחום הרווחה המיטבית, ה- well being שלו.  ראיית האדם (תלמיד, מורה, עובד) כמכלול המורכב מגוף, נפש ורוח ומושפע מן התנאים הסביבתיים – הפיזיים והחברתיים.
קיום שיח אישי מובנה וממוקד,עם כל תלמיד יאפשר היכרות התלמיד את עצמו והיכרות בינו למחנכת ברוח הוליסטית. ייעשה ‘מיפוי הוליסטי’ ממוחשב  חדשני שיביא לישיבות הפדגוגיות בצד ההישגים הלימודיים גם את קול התלמיד, את חוזקותיו, את כישרונותיו, את פעילות הפנאי שלו, את הרגלי חייו: שינה, תזונה, פעילות גופנית ושאר מרכיבי המיטביות. לישיבות יובא גם קול ההורה‘.
 
תלמיד החווה “רווחה נפשית” ישפר את הישגיו הלימודיים!

 

 

מה נדרש מביה”ס

הובלה עצמאית של הנהלת בית הספר והירתמות לתהליכים בהתאם לליווי ולהנחיות של שיינתנו לאורך שנת הלימודים ע”י צוות מודל החינוך ההוליסטי ממפ”ה.
פתיחות לקידום שיח הוליסטי ברוח הפסיכולוגיה החיובית והטמעתו בשגרות הבית ספריות: עריכת מיפוי הוליסטי (דינאמי ) ממוחשב, שיחות מובנות עם תלמידים, קשר עם הורים, ישיבות פדגוגיות, עבודת ייעוץ ועוד.הקצאת משאבים לטובת תכניות מותאמות, בהתאם לצרכים שיעלו במיפויים תוך מתן מקום והתחשבות בקולות התלמידים וקולות ההורים.